Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Susanne Brink

Klinisch verloskundige

Susanne Brink is klinisch verloskundige in het Spaarne Gasthuis: “Verloskunde is mijn passie en nadat ik zelf kinderen heb gekregen, was werken in een eigen praktijk niet meer combineren met thuis. Vandaar mijn overstap naar het ziekenhuis.”

“Samen met mijn collega’s probeer ik de zwangere in deze intensieve periode centraal te zetten en vertrouwen te geven en haar een goede start te geven met haar kind.”

Susanne: “Ik werk veel op de verloskamers, baringen en kraamvisites zijn echt mijn ding. Ik houd van het werken in een team, samen voor de zwangeren zorgen. Ik zit in het bestuur van het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) Rondom Zwanger als vertegenwoordiger van de klinisch verloskundigen. Samen met de verloskundigen uit de stad, de gynaecologen en kinderartsen, het management en de kraamzorg zetten wij ons in voor de integrale geboortezorg in de regio Haarlem en Haarlemmermeer. Het leukste aan mijn werk vind ik het begeleiden van de barenden. Haar in haar kracht zetten en vertrouwen geven in haar eigen lichaam. Als ik moeder en kind tevreden achter kan laten ben ik blij.”

Susanne werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2010.