Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Suze Beelen

Verpleegkundig specialist oncologie

Suze Beelen-van Sluijs is verpleegkundig specialist op de afdeling oncologie. Haar aandachtsgebieden zijn oncologische revalidatie en nazorg bij kanker.

"Verpleegkundig specialist zijn is voor mij de ideale combinatie van de interessante medische kant en de verpleegkundige begeleidingskant; aandacht voor de patiënt."

Samen met de revalidatieartsen zette Suze de oncologische revalidatie op. Patiënten kunnen zo revalideren tijdens en na chemotherapie binnen een multidisciplinair team. Suze: “Ik zie patiënten voorafgaand aan de behandeling. Daarnaast ben ik als casemanager het eerste aanspreekpunt voor patiënten bij vragen of klachten. Dat intensieve contact met patiënten vind ik mooi aan mijn werk. Ook de sfeer op de polikliniek is goed. Er is laagdrempelig contact met de oncologen, een prettige samenwerking.”

Suze: “Patiënten komen op het spreekuur met uiteenlopende klachten. Vermoeidheid, misselijkheid, algeheel niet goed voelen of psychische klachten. Ook ‘late gevolgen’ bij chemotherapie worden besproken en revalideren en re-integreren. Ik probeer er voor mijn patiënten te zijn op de momenten dat zij het moeilijk hebben en ze zo goed mogelijk te begeleiden in hun traject.”

Suze werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2008.