Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Tjitske Poolman-Mazel

GZ-psycholoog

Tjitske studeerde in 1998 af als kinder – en jeugdpsycholoog aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Sinds 2014 werkt Tjitske in het Spaarne Gasthuis.  

''Zet het kind in zijn kracht, dan ontwikkelt hij zich tot diegene die hij wil zijn.''

Tjitske was altijd al geïnteresseerd in de ontwikkeling van kinderen. Tjitske: “Het leukste aan mijn werk vind ik de gesprekken en spelcontacten met kinderen en jongeren. Samen kijken naar wat dwarszit en hen helpen verder te ontwikkelen. Kijken naar wat wel kan, in plaats van wat het kind niet (meer) kan.”

Tijdens haar spreekuren ziet Tjitske voornamelijk kinderen met buikpijn, hoofdpijn, gewrichtspijnen of moeheid. Veel van deze klachten zijn stressgerelateerd. Daarnaast ziet ze veel kinderen die selectief eten of zindelijkheidsproblemen hebben. En soms behandelt ze kinderen na een traumatische medische ingreep. Tjitske: “Het belangrijkste is om goed te luisteren. Naar het verhaal van het kind, maar ook naar dat van de ouders.

Aandachtsgebieden:

Onbegrepen lichamelijke klachten bij kinderen en jongeren, eetproblemen bij kinderen, trauma behandeling (EMDR), zindelijkheidsproblemen, chronisch zieke kinderen, kinderen met ontwikkelingsachterstand.  De behandeling bestaat uit Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR, ouderbegeleiding, spelcontacten.