Sluiten
Thuis in
uw dossier

Tony Touray

Anesthesioloog

Tony Touray studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2003 zijn artsdiploma behaalde. Zijn specialisatie tot anesthesioloog voltooide Touray aan diezelfde universiteit. Daarna kwam Touray in het Spaarne Gasthuis werken.

"Als anesthesioloog hebben wij te maken met heel verschillende patiënten"

“Anesthesiologie is een zeer dynamisch vakgebied. In tegenstelling tot andere specialisten die zich beperken tot een bepaalde patiëntencategorie, heb ik te maken met iedereen. Ik heb op de operatiekamers te maken met heel verschillende patiënten. Ouderen, baby’s, zwangeren, ernstig zieke patiënten, patiënten met zeldzame ziektebeelden enzovoorts.”

“‘Verdoven’ is maar een klein onderdeel van het vakgebied anesthesiologie. Om al die verschillende patiënten goed te behandelen moet de anesthesioloog ook een brede belangstelling en kennis hebben voor de beschouwende vakken binnen de geneeskunde zoals cardiologie, interne geneeskunde, neurologie, en kindergeneeskunde. Daarnaast moet de anesthesioloog inzicht hebben in de diverse operaties die verschillende chirurgen en andere snijdende specialisten uitvoeren op diverse onderdelen van het lichaam.

Dit maakt de anesthesiologie een zeer boeiend en uitdagend vakgebied om in te werken. Het geeft mij veel voldoening om enerzijds ervoor te zorgen dat patiënten veilig door een operatie heen komen en anderzijds als anesthesioloog de basis te leggen voor een optimaal herstel na een chirurgische ingreep.”