Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. Victor Gerdes

Internist

Victor Gerdes is internist in het Spaarne Gasthuis: "Interne geneeskunde is een prachtig specialisme. Het bestrijkt een breed scala aan problemen en aandoeningen."

"Preventie zal een steeds belangrijkere plaats krijgen in de geneeskunde."

Victor vervolgt: “Het uitdagende is dat je aan de ene kant heel specialistisch bepaalde diagnoses moet stellen en behandelingen kiezen en aan de andere kant overzicht over het geheel moet houden. Internisten zijn de generalisten binnen het ziekenhuis. Op mijn spreekuren zie ik vooral mensen met obesitas, hoge bloeddruk, diabetes, verhoogd cholesterol, trombose en hormonale problemen. Naast behandelen ben ik dus veel bezig met preventie, het voorkomen van medische problemen.”

Victor: “Het leukste aan mijn werk vind ik het directe contact met patiënten en medewerkers. De enorme variatie is fijn. Ik vind het waardevol als een patiënt tevreden over de behandeling is en weet dat de klachten serieus genomen worden. Ons werk gaat niet alleen over de juiste diagnose stellen of behandeling kiezen, maar ook over wat een patiënt meemaakt en wat ziek zijn voor haar of hem betekent. ”

Victor werkt bij het Spaarne Gasthuis sinds 2019.