Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Warner Bruins Slot

MDL-arts

Warner Bruins Slot studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Leiden, waar hij in 1989 zijn artsendiploma behaalde. In het AMC in Amsterdam specialiseerde Bruins Slot zich in de Maag-Darm-Leverziekten (MDL-ziekten). Warner werkt sinds 1996 in het Spaarne Gasthuis.  

''Een prachtig doe- en denkvak''

Mensen en techniek een mooie combi

Warner heeft gekozen voor MDL omdat hij de combinatie tussen contact met mensen en medische technieken erg mooi vindt. Ook heeft hij ervoor gekozen omdat er vaak nieuwe mogelijkheden ontstaan om mensen met MDL problemen te kunnen helpen.

“Ziekten van maag, darm en lever vormen de basis van een boeiend vak. Het is een vak waarin je als arts ‘doen’ en ‘beschouwen’ moet combineren. Een specialisatie binnen de geneeskunde, waarbij de samenhang tussen geest en lichaam zeer belangrijk is. Je kunt als MDL-arts de lichamelijke klacht niet zonder meer los zien van de geestelijke gezondheid van de patiënt.”

Chronische darmontstekingen, galwegonderzoeken en anorectale onderzoeken zijn enkele voorbeelden van aandachtsgebieden waar Warner werkzaam is. De meest voorkomende klachten die Warner voorbij ziet komen op zijn spreekuur zijn: buikpijn, ontlastingsproblemen, anusproblemen en geelzucht.  Warner is pas tevreden met een behandeling als de patiënt tevreden is. Door goed te luisteren naar mensen en goed uit te leggen wat er aan de hand is stelt hij zijn patiënten op hun gemak.