Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

dr. William van Houtum

Internist endocrinoloog

William van Houtum (Best, 1971) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De opleiding tot internist volgde Van Houtum in het Medisch Centrum Alkmaar en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

''Mij interesseert de mens achter de aandoening''

In het LUMC voltooide hij ook zijn subspecialisatie tot endocrinoloog. In 2004 rondde hij zijn opleiding af. Daarna trad hij toe tot de maatschap Interne Geneeskunde van het Spaarne Gasthuis.

Van Houtum heeft zich gespecialiseerd in hormoonziekten (endocrinologie). Bekende hormoonziekten zijn diabetes en schildklierziekten.

De komst van het nieuwe Spaarne Ziekenhuis( nu Spaarne Gasthuis) in 2005 met veel potentie en ambitie was de reden voor Van Houtum om voor deze kliniek te kiezen. En dat is het nog steeds.Door de gemotiveerde leden van de maatschap en de kundige en vriendelijke collega’s in de (poli-)kliniek gaat hij iedere dag fluitend naar zijn werk.

“Als internist ben ik op zoek naar de inwendige oorzaak ;van klachten. Dat er naast een inwendige oorzaak ook andere aspecten van belang zijn, maakt het vak erg boeiend. De begeleiding van mensen met chronische ziekten als diabetes en schildklierproblemen vind ik een uitdaging. Mijn doel is om de aandoening niet los te zien van de mens erachter. Ik wil de mens als geheel benaderen en indien nodig behandelen. De aanleiding om het ziekenhuis te bezoeken is misschien niet altijd plezierig of ontspannen. Toch probeer ik ervoor te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen in mijn spreekkamer.”