Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Willy van der Zalm

Klinisch verloskundige

Willy van der Zalm is klinisch verloskundige in het Spaarne Gasthuis. Willy: “Elke dag is anders en steeds weer vol verrassingen.”

"In ons werk heb je in bijna alle gevallen met een blije gebeurtenis te maken. Helaas gaat het niet altijd goed. Juist als het niet goed gaat kun je als klinisch verloskundige heel veel voor mensen betekenen.”

Willy begeleidt vrouwen die moeten bevallen met een medische indicatie. Het belangrijkste daarin vindt zij de benadering van mensen: “De vrouwen die ik begeleid hebben allemaal een onderliggend medisch probleem. Natuurlijk houd ik dat gedurende de opname nauwlettend in de gaten. Maar de vrouw en haar partner moeten zich vooral kunnen focussen op een van de indrukwekkendste en belangrijke momenten in hun leven, namelijk de geboorte van hun kind. Bij de meeste medische problemen kunnen mensen gewoon bevallen zoals ze dat willen. We doen er met het gehele team alles aan om, ondanks medische problemen, ervoor te zorgen dat de patiënt en haar partner terugkijken met het gevoel dat we al het mogelijke voor ze gedaan hebben.”

Willy werkt in het Spaarne Gasthuis sinds 2007.