Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Ariane van Wamel.

Het verpleegkundig staf convent wil met blogs door en voor verpleegkundigen laten zien hoe mooi ons vak is. Deze blog-reeks ‘Hoor Floor’ is een knipoog naar Florence Nightingale en staat voor het luisteren naar de verpleegkundige Floor (m/v) en de ‘werkvloer’. 

Ariane: ”Men zal het zich misschien af vragen, wie houdt toch de social media bij over verpleegkunde voor het Spaarne gasthuis? Ik kan jullie vertellen dat ik één van die mensen ben, als Nursing liaison officer”.

Ik ben Ariane van Wamel

Vanaf  januari 2017 Nursing liaison officer. in het Spaarne Gasthuis. Dertig jaar geleden begon ik in de zorg als leerlingverpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik gaan werken op de verpleegafdeling B4oost; Cardiologie / Thoraxchirugie/ Longziekten. Omdat ik studenten begeleiden erg leuk vond heb ik de deeltijd lerarenopleiding verpleegkunde gevolgd.

Twintig jaar geleden ben ik teamleider geworden op een nieuwe longafdeling. Daar ben ik doorgegroeid naar afdelingshoofd met deelname aan verschillende ziekenhuisbrede projecten en rollen. Onder andere verpleegkundig functiedifferentatie, verpleegkundig convent, social media.
Daarnaast ben ik sinds een aantal jaar actief bij de landelijke beroepsvereniging venvn in de ledenraad en de Nederlandse afdeling van de  internationele Nursing society Rho Chi chapter of STTI. En op social media om meer te weten te komen en te delen over ons vak.

 

Betekenis voor ons vak verpleegkunde

Ik kan een bijdrage leveren om het vak beter te maken door kennis te delen zodat het vak verpleegkunde zich verder ontwikkeld en professionals geholpen zijn. Het vak verandert snel en er zijn mooie voorbeelden om ons heen.
Door het verzamelen van berichten op de website ‘verpleegkundeSG’ is het eenvoudiger voor ziekenhuis verpleegkundigen om bij te blijven.
In Engelstalige landen is het gebruikelijk om een chief nursing officer te hebben die verbindingen legt. In Nederland bestaat dit nog niet maar gelukkig koos het SG als eerste voor een officiele benaming van Nursing Liaison Officer. Hopelijk gaan anderen volgen.

 

Betekenis voor verpleegkundigen

Als Nursing Liaison Officer heb ik een aantal opdrachten gekregen om iets te betekenen voor de verpleegkunde. Het ondersteunen van het verpleegkundig stafconvent, het professionaliseren en Npowerment van verpleegkundigen en de verbinding met alle projecten die belangrijk zijn voor verpleegkundigen zoals 2020 topzorg. Ik ben een radar is het geheel om de verpleegkundige zorgprofessionals te helpen bij hun werk . Een verbinding tussen de vloer, het kantoor en de bank waardoor je bij blijft.

 

Boodschap

Ben jij? *

Trots
Open minded
Professioneel
Passievol

Kies ervoor om een TOP*verpleegkundige met Npower te zijn voor excellente persoonsgerichte zorg, naar patienten, collega’s en studenten. “Verandering is er altijd” Veerkracht, flexibiliteit en creativiteit zijn daarvoor belangrijke eigenschappen, die heel veel verpleegkundigen al heel lang hebben. Maar soms vergeten we die door drukte en de waan van de dag. Blijf moed houden en lef tonen. Vraag je zelf af wat je kan beïnvloeden en wat je van anderen nodig hebt om je werk goed te doen. Want besef je dat we zo’n bijzonder beroep hebben waar we iets speciaals betekenen voor de mensen die we ontmoeten!

 

Ariane van Wamel

 • Functie:
  Nursing Liaison Officer (verpleegkundige verbindings officier) Spaarne Gasthuis
 • Opleidingen:
  inservice A AZU, leraren opleiding verpleegkunde HU, management gezondheidszorg HU, Bestuurskunde UU.
 • Lid VSC sinds:
  januari ‘17
 • VSC aandachtsgebieden:
  Communicatie, 2020 Topzorg/beroepsprofielen, Dag van de Verpleging, VSC nieuwe stijl.
 • Vraag mij verder over:
  coaching, begeleiding, sparren, venvn, rho chi, stti, getting things done, outlook, editen sites, koken, verpleegkunde, netwerken, loopbaangesprekken

 

25-8-2017