Sluiten
doneer Doneer

Livemuziek door MuzIC

MuzIC brengt livemuziek aan het bed van de patiënt op de intensive care volwassenen. Een opname op de intensive care is een angstige en stressvolle ervaring.

muzic-spaarne-gasthuis

De patiënt krijgt niet alleen te maken met fysieke pijn en ongemak, maar is ook omringd door constante geluiden van apparatuur, gesprekken en IC-handelingen.

MuzIC wil de negatieve impact van een IC-opname op de IC-patiënt en zijn naasten helpen beperken met muziek. Uit onderzoek blijkt dat muziek een positieve werking kan hebben op pijn en angst. Het maakt minder sedatie (narcosemiddelen), anxiolytica (medicatie tegen angst) en pijnmedicatie nodig bij intensive care patiënten. Zo kan muziek door het rustgevende effect een positieve werking hebben op de bloeddruk en hart- en ademhalingsfrequentie.

De IC afdeling van het Spaarne Gasthuis wil graag deze vorm van muziek inzetten voor hun patiënten. Dit kan helaas niet kosteloos, daarom is aan de Vrienden gevraagd hieraan bij te dragen. Wilt u ook een steentje hieraan bijdragen?

Steunt u ons? Doneer dan hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fondsenwerver Wendy Roos of via vrienden@spaarnegasthuis.nl of bel naar (023) 224 2083.