Sluiten
doneer Doneer

IC café: het leven na de intensive care

Opname op de intensive care kunnen voor patiënt als naastbestaande een aangrijpende ervaring zijn. Op korte en lange termijn kan dit gevolgen hebben voor het psychisch, lichamelijk en sociaal gebied. Veel mensen hebben de behoefte om deze ervaring te delen. Het IC café geeft dit als mogelijkheid om op een informele laagdrempelige manier in contact te komen met lotgenoten.

Support groep

Steun en begrip is waar iedereen naar verlangt op de weg naar herstel. Een support groep zoals het IC café, kan leiden tot meer contact met andere mensen, meer zelfvertrouwen creëren en het opdoen van nieuwe kennis. Uit onderzoek blijkt dat iedereen een andere behoefte van contact nodig na opname op IC of als nabestaande. Patiënten met psychische en/of cognitieve problematiek hebben meer voordeel bij emotionele steun. In chronisch-somatische patiëntengroepen is er meer behoefte aan praktische informatie over (het omgaan met) ziekte. Voor iedereen een andere weg.

Extra beetje zorg

De missie van Vrienden Spaarne Gasthuis is om naast medische zorg, dat beetje extra zorg te leveren. Geef om elkaar en voor elkaar. Dat is waar het IC café ook voorstander van is. Met elkaar verbinden. Mede dankzij steun van Vrienden Spaarne Gasthuis wordt het IC café vier keer per jaar georganiseerd.

Lijkt u het fijn om deel te nemen aan een bijeenkomst en te praten over het leven na de IC? Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met ICcafe@spaarnegasthuis.nl