Sluiten
doneer Doneer

Netwerkbijeenkomst

Ondanks de warmte werd de netwerkbijeenkomst voor de bedrijfsvrienden gisteravond in het oncologiecentrum Hoofddorp druk bezocht. Niet voor niets op die plek, want het thema van de avond was het Oncologie Centrum, topzorg dichtbij.

 

vrienden-netwerkbijeenkomst-hb-jpj

Linda de Groot, voorzitter van Vrienden Spaarne Gasthuis, opende de avond. Aansluitend vertelde oncoloog Aart Beeker aan de hand van twee casussen over mensgerichte zorg. Hij onderstreepte de mensgerichte en multidisciplinaire aanpak in het oncologiecentrum. Waarbij in het behandelplan ook altijd aandacht is voor de mens achter de patiënt. Wat zijn zijn of haar wensen? Welke behandeling geeft de meeste kwaliteit van leven?

Daarna was het tijd om het centrum met eigen ogen te bekijken. Veel bedrijfsvrienden hebben een bijdrage geleverd aan de mooie lichte inrichting van het centrum, zoals de comfortabele stoelen op de dagbehandeling met uitzicht over de polder en de gezellige huiskamer.

Afdelingshoofd oncologie, Josselyn Oldewarris, leidde de gasten rond. Zij vertelde ook over initiatieven als Pluk de Dag, een verwendag voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, en die we als ziekenhuis mogelijk kunnen maken door de steun van Vrienden Spaarne Gasthuis. En over de wens om een buitenplek te maken bij de dagbehandeling, zodat patiënten buiten kunnen zitten, maar ook kunnen mediteren.

Verpleegkundige Simone Leeuwangh stond klaar op de 2e verdieping op de afdeling endoscopie. Ze vertelde hoe en welke onderzoeken daar worden gedaan. De natte ruimte, de schone ruimte, de uitslaapkamer en de onderzoekskamer werden bekeken.

En last, maar zeker not least, bezochten de gasten het Antoni van Leeuwenhoek op de begane grond in het oncologiecentrum, waar zij een kijkje namen in een van de bestralingsruimten. Radiotherapeuten Floris Pos en Hans van Riel legden uit hoe een bestralingsapparaat werkt en dat alle soorten kanker hier bestraald worden. Wist je dat de bestralingstijd de minste tijd in beslag neemt, en het scannen en het onderzoeken of het apparaat goed ingesteld het langste.