Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Minder zin in seks

Monique: Tja, die overgang: opvliegers, labiel zijn, boos worden om niks; soms herken ik mezelf niet. Heel vervelend, maar t is niet anders. Hormonen zijn na een trombosebeen en een TIA voor mij niet aan de orde, dus ik zal het ‘naturel’ moeten doorstaan. Veel over praten met en uitleggen aan vriend en zoon zodat ze het een beetje kunnen plaatsen dus!

Karen: Het is bijna de 5e dag van de maand. U zult denken, wat moet ik met deze informatie? Niet zo veel, maar voor mij is dit een belangrijke dag. Alhoewel ik tegen de 50 aanloop, is mijn menstruatie cyclus nog wel in tact. Braaf een paar dagen per maand heerlijke buikkrampen, lekkages in de nacht, niet te genieten en een humeur om op te schieten. Maar toch ben ik blij.  Dat komt omdat ik dan legaal een reden heb om te kunnen zeggen; ik heb geen zin in sex!! De rest van de maand moet ik andere redenen/smoezen bedenken…………

Jolanda: En klem tussen al het zorgen waardoor ik alleen maar moe ben en daardoor weinig / geen zin in seks heb.

Colette: Komt de menopauze ook aan bod?

Anoniem: Ik heb geen zin meer in seks en vijns elke avond hoofdpijn. Mijn man vindt dat ik ermee naar de dokter moet. Met die hoofdpijn dan.

Irene: Wie zegt dat dit een probleem voor mij is?!

Marieke: Inderdaad, doordeweeks Netflix ik liever dan dat ik vrij. In het weekend is dat een ander verhaal.

Zeg wat je denkt en doorbreek het taboe!

Zin in seks

Is seks meer last dan lust?