Sluiten
Thuis in
uw dossier

Voorzieningen en service

Is er draadloos internet? Waar laat ik mijn portemonnee? Is er voor mijn bezoek een broodje? Het Spaarne Gasthuis heeft voorzieningen. Doel: uw verblijf zo comfortabel mogelijk maken.

Apotheek

U krijgt een recept? U haalt uw medicijnen direct op bij de apotheek in de centrale hal. Zowel op onze locatie in Hoofddorp als in Heemstede vindt u een apotheek van de Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen.

Bloemenaanrecht

Een mooi boeket meegenomen? Op de verpleegafdeling is een bloemenaanrecht waar u bloemen in een vaas zet. Een (wegwerp) vaas koopt u bij de automaat bij de ingang van de afdeling. Vanwege infectiegevaar zijn planten niet toegestaan op de patiëntenkamers.

Garderobekast met locker


Waar laat u spullen van waarde? Op uw kamer heeft u een eigen garderobekast met hierin een locker met sleutel. Dit afsluitbare kastje werkt met een 2-euromuntstuk. Het muntstuk krijgt u terug als u de locker weer openmaakt.

Dringend advies: neem geen grote geldbedragen, sieraden of waardepapieren mee.

Gastvrouwen/heren


Vrijwilligers van de Unie van Vrijwilligers (UVV) begeleiden u, als u dat wilt, naar de polikliniek of afdeling waar u moet zijn. De gastvrouwen/heren zorgen ook voor de bloemen, de tijdschriften in de wachtkamers en bezorgen uw e-cards.

Wilt u hulp van een vrijwilliger? Zij zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Vraag naar een vrijwilliger bij de receptie.

Geestelijke verzorging

Bij ziekte komen soms emoties, vragen en gevoelens los. Wat ooit vanzelfsprekend was (uw gezondheid) is opeens iets waar u lichamelijk en geestelijk volop aandacht aan besteedt. In het Spaarne Gasthuis kunt u bij geestelijke verzorging terecht voor individuele gesprekken of u bezoekt een gebeds- of stilteruimte.

Islamitische gebedsruimte


In de gebedsruimte voor moslims is een gedeelte voor mannen en een gedeelte voor vrouwen. De Koran is aanwezig en er is gelegenheid voor een kleine wassing. De gebedstijden en gebedsrichting zijn aangegeven. U vindt de islamitische gebedsruimte in Hoofddorp op de begane grond. Volg hiervoor route 80.

 In Haarlem Zuid bevinden zich twee islamitische gebedsruimtes. Deze ruimtes bevinden zich op de eerste etage tussen lifthal A en lifthal B.

Kerkzaal

De kerkzaal is de hele week zowel overdag als ’s avonds open. Iedere zondagmorgen is er om 10.30 uur een oecumenische kerkdienst waar iedereen welkom is. De kerkdienst is om de week in Haarlem en Hoofddorp.

Rust, bezinning of gebed? U kunt terecht in de kerk. We houden er vieringen bijvoorbeeld bij doop, afscheid, ziekenzegen of -zalving. U vindt de kerkzaal in Hoofddorp op de begane grond, volg hiervoor route 21. In Haarlem Zuid worden de kerkdiensten gehouden in de hal met poliklinieken.

Stiltecentrum

Rust, bezinning of troost. Daarvoor is het stiltecentrum. In Hoofddorp in de centrale hal achter het winkeltje (route 41) en in Haarlem Zuid op de eerste etage tussen lifthal A en lifthal B. Laat uw gedachten in een schrijfboek achter of neem een hoopgevend gedicht of steentje mee.

Kaartje sturen

Naast bezoek ontvangen, is het voor mensen die opgenomen zijn ook fijn om een kaartje te ontvangen. Ontwerp een eigen kaartje en laat deze per post bezorgen in het ziekenhuis. Vrijwilligers bezorgen u kaart persoonlijk bij de patiënt aan bed. Iedere werkdag doen zij in de ochtend hun ronde.

Verstuur uw kaartje

Stuurt u liever zelf een kaart?

Gebruik het volgende adres en vermeld aan wie u de kaart stuurt:

Spaarne Gasthuis
T.a.v. mevrouw/de heer …
Naam afdeling …
Kamer …
Postbus 417
2000 AK   Haarlem

Koelkast

Op iedere kamer staat een koelkast. U deelt de koelkast met uw kamergenoten.

Pedicure


Tijdens uw verblijf uw voeten laten verzorgen? De afdelingssecretaresse maakt voor u een afspraak met de pedicure. U betaalt de pedicure direct tijdens de behandeling.

Patiënten sturen post

U wilt post versturen? Er staat een brievenbus in de centrale hal van het ziekenhuis.

Rolstoelen

Bent u slecht ter been? Bij de ingang van het ziekenhuis staan rolstoelen. Net als bij een winkelwagentje, heeft u een 1-euromuntstuk nodig. Ook op de verpleegafdelingen zijn rolstoelen beschikbaar voor patiënten.Taxi

Een taxi bellen? Een medewerker van de receptie belt graag een taxi voor u als u dit niet zelf kan.

Radio, televisie en telefoon


U heeft bij uw bed gratis televisie en radio met alle zenders uit het standaardpakket. Er is geen telefoon aan bed, u mag uw eigen mobiele telefoon gebruiken (behalve op afdelingen met elektronische bewakingsapparatuur).

Heeft u zelf geen mobiel? In het winkeltje in de centrale hal koopt u een prepaid toestel (ongeveer 20 euro inclusief beltegoed). In verband met de rust van uw medepatiënten vragen we u na 21.30 uur liever niet mobiel te bellen.

Winkel en koffiehoek


In Haarlem Zuid, Hoofddorp, Haarlem Noord en Heemstede is een klein restaurant en cadeauwinkel. U drinkt er een vers kopje koffie, koopt een cadeautje of nuttigt een kleine maaltijd. De openingstijden zijn in Haarlem Zuid en Hoofddorp zijn:

  • maandag tot en met vrijdag 8:00 – 20:00 uur
  • in het weekeinde en op feestdagen 13:00 – 20:00 uur

In Haarlem Noord en Heemstede is het restaurant op werkdagen geopend tussen 08:00 – 16:30 uur.

Gratis draadloos internet: de SG-hotspot


Terwijl u in de wachtkamer zit nog even uw mail checken, twitteren of uw specialist op onze mobiele website bekijken? Dat kan via wi-fi. Patiënten en bezoekers maken in Spaarne Gasthuis gratis gebruik van draadloos internet via de SG-hotspot.