Sluiten
Thuis in
uw dossier

Bezoektijden

Bent u opgenomen in het ziekenhuis? Bezoek is van harte welkom. Een kaartje ontvangen kan ook.

Vanwege het coronavirus gelden vanaf maandag 18 mei aangepaste bezoektijden:

Bezoektijden in het Spaarne Gasthuis zijn van 18:30 tot 19:30 uur:

De bezoekregels zijn als volgt aangepast:

  • Alle bezoekers melden zich eerst bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis
  • Eén bezoeker per dag per opgenomen patiënt maximaal 1 uur
  • Twee bezoekers (=ouders / verzorgers) per dag per opgenomen kind
  • Patiënten met het coronavirus en patiënten die getest worden op het virus, mogen geen bezoek ontvangen

Uiteraard geldt dat de bezoekers geen last hebben van hun luchtwegen, niet hoesten, verkouden zijn of een temperatuur van boven 38 graden hebben.

Screening
Bij de ingangen van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid, Haarlem Noord en Hoofddorp vragen wij alle bezoekers of zij klachten hebben. Dit gebeurt voor de veiligheid, direct bij binnenkomst in de centrale hal. Op deze manier wil het ziekenhuis besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.

Het kan door de screening erg druk zijn bij aanvang van het bezoekuur om 18:30 uur. Komt u bijvoorbeeld 10 minuten later dan kunt u doorlopen en hoeft u niet in de rij te staan voor de screening.

De aangepaste bezoekregeling is bekend bij receptie en telefooncentrale.

Wij begrijpen dat dit een hele vervelende maatregel is; bezoek is iets om naar uit te kijken wanneer je in het ziekenhuis ligt. Maar we willen als Spaarne Gasthuis er alles aan doen om de kans op besmetting met het coronavirus voor onze patiënten zo klein mogelijk houden.

Voor de afdeling psychiatrie (PAAZ) in Haarlem Zuid geldt per 18 mei een andere bezoektijd dan de reguliere bezoektijd. Het bezoekuur is hier van 19:00 uur tot 20:00 uur. Alle bezoekers voor patiënten van de PAAZ-afdeling worden via het tuinhek van de PAAZ binnengelaten en vertrekken ook weer via de tuin. Bij binnenkomst op de afdeling worden bezoekers door een verpleegkundige gescreend op klachten.