Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Daphne Thijssen-Timmer benoemd als nieuw lid raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis

Publiceerdatum

Op 1 april 2024 start Dr. Daphne (D.C.) Thijssen-Timmer als nieuw lid van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Daphne is op dit moment nog Directeur Bloedbank bij Sanquin. In het Spaarne Gasthuis zal zij zich, vanuit haar COO rol, vooral richten op de operationele processen binnen de organisatie.

Daphne Thijssen-Timmer begon haar loopbaan bijna 20 jaar geleden bij Sanquin en is sinds 2017 lid van het Executive Committee.

Bernt Schneiders, voorzitter raad van toezicht: “Wij zijn zeer verheugd over de komst van Daphne Thijssen-Timmer. Daarmee is de raad van bestuur weer op volle sterkte. We hebben bij de samenstelling van de raad van bestuur in het bijzonder gezocht naar persoonlijkheden die elkaar goed aanvullen en die in staat zijn om gezamenlijk een sterk team te vormen. Wij zijn ervan overtuigd dat Daphne met haar bestuurlijke ervaring én prettige persoonlijkheid samen met Leon Aarts en Marten Kroese de zorg in ons ziekenhuis en onze regio naar een hoger plan kan trekken. Dit is nodig in een periode waarin er belangrijke uitdagingen bestaan, zowel in het ziekenhuis als daarbuiten.”

Anneke van Paassen, voorzitter bestuur MSCK: “We zijn heel blij dat het bestuur van het Spaarne Gasthuis nu volledig is. We hebben er vertrouwen in dat we een stabiele periode tegemoet gaan met dit drietal.”

Leon Aarts, voorzitter raad van bestuur: "Wij hebben Daphne leren kennen als een enthousiaste en betrokken bestuurder met een brede blik op de organisatie van de zorg, ook in het netwerk. Marten en ik hebben er alle vertrouwen in dat wij als raad van bestuur in onze nieuwe samenstelling ons ziekenhuis toekomstbestendig kunnen blijven organiseren. We heten Daphne daarom namens alle medewerkers van harte welkom en kijken uit naar de samenwerking." 

Daphne Thijssen-Timmer: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring in te zetten voor het Spaarne Gasthuis, samen met alle collega’s. Het mooiste van Sanquin neem ik mee; de dagelijkse zorg in Nederland, voor de patiënten.”

Daphne is gepromoveerd medisch bioloog. Ze is 48 jaar oud en woont in Amsterdam met haar man en twee zonen (16 en 18). Daphne houdt van yoga, pilates en is recent gestart met golfen. Daarnaast gaat ze graag naar musea, toneel en het theater.