Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Leerlingen voor een dag baas

23-1-2018

Donderdag 25 januari nemen twee leerlingen van Basisschool de Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen.

Ruim 200 kinderen uit het hele land doen mee aan dit initiatief en zijn voor één dag baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur van verschillende organisaties. Met deze ‘super bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende organisaties kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor al het talent van morgen.

Bewegwijzering

De opdracht die de leerlingen krijgen als ‘Baas van Morgen’ in het Spaarne Gasthuis is om mee te denken in het optimaliseren van de bewegwijzering. Deze opdracht komt voort uit een project wat momenteel binnen het Spaarne Gasthuis loopt. Het uitgangspunt is een heldere bewegwijzering voor alle gasten van het ziekenhuis. “We vinden het belangrijk dat ook de jongste bezoekers van ons ziekenhuis meedenken in dit project. Kinderen kunnen soms met hele verrassende ideeën komen” aldus projectleider Stephanie van Dijk-Snelderwaard. Zij leidt het project en de opdracht met de kinderen samen met Sander Baumann, projectleider designworkplan. Na afloop van de opdracht worden de uitkomsten gepresenteerd aan de raad van bestuur en wordt de dag afgesloten door de bazen van morgen en de bazen van vandaag met een gezamenlijke lunch.

Inspiratie voor kinderen met talent

In Nederland leven ruim 500.000 jongeren onder de armoedegrens. Dat is 1 op de 9 kinderen. Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. “JINC Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen”, aldus Daniel Roos, directeur JINC. “Ieder kind verdient een eerlijke kans. Daarom leren we ze wat te koop is op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. JINC Baas van Morgen is een inspirerende ervaring die kinderen met talent een extra steun in de rug geeft.”

Conferentie JINC Baas van Morgen

Aan het einde van de dag verzamelen de bazen en kinderen zich in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Almere. Tijdens een JINC Baas van Morgen conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met elkaar met een blik op de toekomst.