Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Meld je aan voor de MOOC!

1-5-2018

Het Spaarne Gasthuis maakt kennis met een innovatieve onderwijsvorm en verbindt daarmee verpleegkundigen uit het hele land met elkaar.

Hoe kan je als zorgprofessionals samen trots de toekomst in gaan? Zes enthousiaste verpleegkundigen uit diverse functies van het Spaarne Gasthuis houden zich bezig met deze vraag. Zij verzamelen over dit thema nu allerlei ingrediënten voor een MOOC (Massive Open Online Course). Het is de eerste keer dat het Spaarne Gasthuis op deze manier onderwijs aanbiedt. De MOOC wordt gemaakt voor en door verpleegkundigen uit Nederland en België. In samenwerking met de Spaarne Gasthuis academie, de MOOCfactory en de V&VN.

Priscilla Verwoert, onderwijsadviseur in het Spaarne Gasthuis: “Het belangrijkste is dat we met zijn allen betrokken zijn bij het onderwerp. En dat je tijdens de cursus leert van andere denk en werkwijzen. Een MOOC is een interessante vorm van social learning. De interactie van de deelnemers onderling is het belangrijkste leerelement van deze onderwijsvorm. Samen heb je namelijk heel veel kennis.

Zelf kiezen wat je wil leren

Wij hebben contact gezocht met de MOOC factory om de mogelijkheden van deze onderwijs vorm verder te onderzoeken. Het is een andere manier van leren. De regie ligt volledig bij de deelnemers. Je hoeft niet alles van A tot Z te doen. Je kiest zelf de onderwerpen die je aanspreken. Iedereen haalt zelf uit de MOOC wat hij nodig heeft. Dit past bij onze onderwijsvisie. We zijn erg nieuwsgierig of deze vorm een aanvulling is op ons onderwijsaanbod.”

Flash community

Mieke Souverein, adviseur leren en ontwikkelen van V&VN: “Verpleegkundige en de toekomst; een thema naar ons hart! Hoe zorgen we samen dat we nu en in de toekomst een beroep hebben waar we trots op zijn? We experimenteren graag mee met Spaarne Gasthuis om verpleegkundigen in Nederland en België te verbinden. V&VN helpt mee met de inrichting van de modules en twee V&VN-adviseurs gaan op de MOOC met verpleegkundigen in gesprek. Een kans voor ons om ook hier geluiden op te halen van verpleegkundigen. Ik kijk uit naar deze “flash community” waar we elkaar kunnen inspireren en met elkaar in gesprek kunnen gaan over de toekomst van het vak.”

Meld je aan!

Verpleegkundigen uit het hele land worden uitgenodigd mee te doen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de toekomst, waar staan we nu, wat gaan we morgen doen en hoe pakken we dit gezamenlijk op. De MOOC start op 12 mei 2018 (tegelijkertijd met de Dag van de Verpleging).
Inschrijven kan via https://www.moocademy.org/mooc/samen-trots-toekomst-ga-mee/