Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

OK-behandelingen Haarlem Noord op 28 maart verplaatst

Publiceerdatum

Het Spaarne Gasthuis is genoodzaakt om patiënten af te bellen die op 28 maart een geplande OK-behandeling in Haarlem Noord zouden ondergaan. Het ziekenhuis betreurt dat dit moet, maar wil de veiligheid van de patiënten blijven garanderen. Dat heeft alles te maken met een brand in een transformatorhuisje achter het ziekenhuis.

Spaarne Gasthuis locatie Haarlem Noord schakelde bij die brand direct over op noodstroom via een aggregaat. Er is bij de brand niemand in gevaar geweest en de brandweer was snel ter plaatse om te blussen. Er is echter wel schade aan de stroomvoorziening. Zolang er nog geen gebruik gemaakt kan worden van de normale netstroom blijft de aggregaat in werking. Er komt in de loop van donderdag een tweede noodstroom-aggregaat voor extra veiligheid. Tot die tijd wil het Spaarne Gasthuis in Haarlem Noord de operaties niet laten doorgaan. Daarom worden de afspraken verzet.

Het ziekenhuis belt alle patiënten die op donderdag 28 maart in Haarlem Noord een geplande operatie zouden ondergaan. Patiënten hoeven niet zelf te bellen. Zonder een bericht gaat een behandeling gewoon door.

Er wordt door het ziekenhuis en Liander gewerkt aan het herstel van de normale netstroom, maar dit kan nog enkele dagen duren.