Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Succesvolle voorlichtingsbijeenkomst over obesitas chirurgie bij Baria Nederland

Publiceerdatum

Op donderdag 6 juni j.l. organiseerde Baria Nederland de eerste voorlichtingsavond over obesitas chirurgie. De bijeenkomst vond plaats in Spaarne Gasthuis Hoofddorp en werd bijgewoond door geïnteresseerden en zorgverleners uit de regio.

Programma

Een bariatrisch chirurg gaf tijdens de avond een presentatie over verschillende onderwerpen. Hij legde uit wat obesitas is en wat het traject bij Baria Nederland precies inhoudt. Ook besprak hij wanneer iemand in aanmerking komt voor een maagverkleining. De twee belangrijkste behandelingen die aan bod kwamen, waren de gastric bypass en de gastric sleeve. Het doel was om op een laagdrempelige manier meer informatie te geven over deze operaties.

Vragen

Aan het einde van de bijeenkomst was er ruimte voor het stellen van vragen. Dit gaf de deelnemers de kans om persoonlijke twijfels en vragen direct aan de specialist voor te leggen.

Voorlichtingsbijeenkomst 5 september 2024

Vanwege het succes van deze avond kondigen wij aan dat de volgende voorlichtingsbijeenkomst gepland staat op 5 september 2024. De bijeenkomst vindt plaats van 19:00 tot 21:00 uur. Iedereen die meer wil weten over obesitas chirurgie is van harte welkom. U kunt ook een gratis informatiegesprek inplannen met een verpleegkundig specialist.