Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Wegdromen bij mooie kunst

14-8-2018

Op alle locaties van het Spaarne Gasthuis hangt of staat kunst. Schilderijen, grafiek en beelden, zowel binnen als buiten. Veel kunst is eigen bezit van het ziekenhuis, maar er zijn ook regelmatig exposities door kunstenaars. Kunst zorgt voor een prettige omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Daarom koopt het Spaarne Gasthuis ook nieuwe kunst aan, zoals ‘The Ocean Breathes – Sealight’ voor het Oncologie Centrum in Hoofddorp.

Margot Berkman uit Zandvoort is de kunstenaar die het nieuwe werk in Hoofddorp heeft gemaakt: Ik wilde dat mijn werk een positieve bijdrage zou geven aan de ruimte, dat mensen even kunnen wegdromen. Daarom ben ik voordat ik het kunstwerk maakte in de ruimte gaan zitten. Om het wachten van patiënten te ervaren.

Licht en lucht komen samen

De kleuren van het hangende kunstwerk kunnen door patiënten zelf worden aangepast. Het werk verwijst daarmee naar zwevende wieren in de oceaan die kleurig oplichten door de lichtval (sealight). Zeewieren zorgen voor 54% van de lucht op onze aarde: ze zijn onze longen (the ocean breathes). Het kunstwerk hangt onder het glazen dak in het Oncologie Centrum en laat zo licht en lucht samenkomen. Het maakt daarmee de wachtruimte een prettigere plek voor de patiënten.

Meer weten over kunst in het Spaarne Gasthuis?