Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Welkom bij de Vijf Meren Kliniek

12-3-2018

Wie naar de keel-, neus- en oorarts in het Spaarne Gasthuis gaat, gaat nu naar de Vijf Meren Kliniek. Dat was voor Nelly van Doorn even een verrassing, want al jaren was zij patiënt bij het Spaarne Gasthuis: “Maar ik heb nog steeds dezelfde arts”.

Nelly van Doorn kampt al 31 jaar met oorproblemen. Ze onderging diverse operaties in het VU Medisch Centrum, haar rechteroor werd leeggehaald en ze heeft nu een gehoorapparaat. Horen kan Nelly nog wel, want de gehoorzenuw werkt nog. Maar omdat haar oor een ‘open ruimte’ is geworden heeft zij daar last van vocht en warmte en moest zij tot voor kort iedere maand langs bij KNO-arts Robert Scheeren.

Dezelfde arts als altijd

“Ik ben al zo’n 10 jaar kind aan huis in Hoofddorp”, vertelt zij. “Elke maand, soms elke week op controle en altijd aan de antibioticadruppels. Iedereen kent me bij de polikliniek KNO. Dat ik nu patiënt ben bij de Vijf Meren Kliniek was in het begin even gek, maar de medewerkers en de artsen zijn dezelfde als altijd. In die zin is er dus eigenlijk helemaal niets veranderd.”

Vertrouwen

“Het is fijn om al jaren dezelfde KNO-arts te hebben. Dokter Scheeren luistert naar me, vertrouwt mijn oordeel en kent mij goed. In overleg met mij is er bijvoorbeeld niet meer geopereerd, maar hebben we met medicijnen gewerkt. Toen mijn oor onlangs eindelijk ‘droog’ was, was dat ook echt een ‘high five’ moment tussen ons! Geweldig!”

Wensen van patiënten

“Bij de Vijf Meren Kliniek willen ze graag van je weten hoe je het bij hen vindt. Ik heb de afgelopen maanden twee keer een tevredenheidsonderzoek ingevuld. Op de iPad in de wachtkamer kun je heel makkelijk wat vragen beantwoorden. Dat er naar geluisterd wordt merk je bijvoorbeeld aan de ‘watercooler’ voor een glaasje water in de wachtkamer; dat was een wens van patiënten die het onderzoek hebben ingevuld.”

De Vijf Meren Kliniek is een zelfstandige kliniek voor KNO-heelkunde in het Spaarne Gasthuis. Voor meer informatie: www.vijfmerenkliniek.nl of (023) 224 8422.

 

Meer over

KNO