Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Zevende aflevering Hartslag podcast

Publiceerdatum

Vandaag de zevende aflevering van de Hartslag podcast. Een maandelijkse podcast voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis waarin zij verhalen vertellen over werk en vooral ook waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Na haar coronaziekbed besloot Femke Turk (17) stage te lopen in het Spaarne Gasthuis. Als mbo-student verpleegkunde van het NOVA-college in Haarlem leerde ze in korte tijd op een wel heel bijzondere manier het vak écht kennen. Ze vertelt over wat ze leerde, hoe dit werk ervoor heeft gezorgd dat ze nu meer dan ooit weet dat ze uiteindelijk arts wil worden. En dat ze iedereen op het hart wil drukken dat je moet kiezen voor de zorg en dat je niet moet opgeven in het eerste jaar. “Het is meer dan alleen maar patiënten wassen. Daar kom je pas echt achter in het tweede jaar. Dus moet je doorzetten.” Luister mee naar de zevende aflevering van de Hartslag podcast met het verhaal van Femke Turk.

De aflevering is te beluisteren via:

Hartslag podcast

De Hartslag podcast is ontwikkeld ‘voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis’. De gesprekken zijn altijd gerelateerd aan het werk dat iemand uitvoert in het ziekenhuis en het persoonlijke leiderschap dat iemand neemt binnen zijn vak.

Met de titel ‘Hartslag’ wordt in één woord de scope van de podcast gevangen: het zijn de medewerkers die de hartslag van het ziekenhuis vormen. De podcast is daarmee de spreekwoordelijke vinger aan de pols en laat zien dat het deel uitmaakt van een levendige gemeenschap.

Verdiepende interviews zorgen voor meer inzicht, begrip en verbinding. Daarnaast krijgt de luisteraar meer inzicht in het wel en wee in een ziekenhuis.