Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Reumatische aandoeningen kunnen op alle leeftijden voorkomen. Heeft u een reumatische aandoening? Dan kan dit grote invloed hebben op uw leven. Niet alleen in medische zin, maar ook sociaal en op het gebied van werk en inkomen. In het Spaarne Gasthuis hechten we waarde aan een goede band met de patiënt om u hierin optimaal te ondersteunen.

Informatieavond over de reumatische voet

Ieder jaar is 12 oktober Wereld Reuma Dag. Wereldwijd staan reuma en artrose die dag in de belangstelling. Het reumatologie team van het Spaarne Gasthuis organiseert daarom op Wereld Reuma Dag een voorlichtingsavond over de ‘reumatische voet’, het thema van dit jaar.

Datum, tijd en locatie

  • Dag: woensdag 12 oktober 2022
  • Tijdstip: 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur
  • Locatie: Kerkzaal Spaarne Gasthuis Hoofddorp, Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem.

U en uw partner zijn van harte welkom. Klik hier voor de onderwerpen, sprekers en om u zelf aan te melden.

Dit specialisme helpt u bij

Hieronder ziet u een aantal aandoeningen, behandelingen en onderzoeken waarvoor u bij ons terecht kunt. Staat er niet tussen wat u zoekt? Bekijk de patiëntenfolders of bel ons voor meer informatie.

Aandoeningen

Zoals: artritis, artrose, osteoporose en fibromyalgie.

Behandelingen

Zoals: medicijnen, injecties, fysiotherapie en ergotherapie.

Onderzoeken

Zoals: lichamelijk onderzoek, bloedafname en gewrichtspunctie.

Reuma en het coronavaccin

Heeft u een reumatische aandoening en vraagt u zich af of het coronavaccin veilig voor u is? Wij adviseren u om zich te laten vaccineren. De Rijksoverheid bepaalt wanneer u een oproep krijgt voor de vaccinatie.

Bekijk ook de veelgestelde vragen en antwoorden over reuma en het coronavirus via ReumaNederland. En houd de websites van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie en het RIVM in de gaten voor nieuwe informatie (www.nvr.nl en www.rivm.nl).

Ons team van specialisten

De reumatologen werken intensief samen met andere specialisten in het ziekenhuis, zoals orthopeden, handchirurgen, internisten, neurologen, dermatologen en revalidatieartsen, en buiten het ziekenhuis met medisch specialisten uit academische centra. Bovendien werken ook reumaverpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en podotherapeuten aan uw behandelplan.

Patiëntenfolders

Meer weten over uw aandoening, behandeling, onderzoek of medicijn?

Locaties van dit specialisme

Haarlem Zuid

Polikliniek
Verpleegafdeling
Meer informatie over de locatie Haarlem Zuid

Hoofddorp

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Hoofddorp

Haarlem Noord

Polikliniek
Meer informatie over de locatie Haarlem Noord