Spoedeisende Hulp (SEH)
Wat doet u bij spoed?
Direct levensgevaar: Bel 112
Andere klachten: Bel tijdens kantooruren uw eigen huisarts
Bij spoed: Bel buiten kantooruren de spoedpost / huisartsenpost:
Haarlem/ Velsen/ Heemstede/ Bloemendaal/ Zandvoort: (023) 224 2526
Haarlemmermeer: (023) 201 0333
Bel dus altijd eerst.
We kijken dan samen met u welke zorg er nodig is.
Kijk bij twijfel eerst op moetiknaardedokter.nl
Meer informatie leest u op:
Spoedpost Haarlem
Huisartsenpost Haarlemmermeer
Spoedhulp gaat altijd door, laat ons weten als u of uw naaste positief getest is op corona, dan kunnen we de juiste voorzorgsmaatregelen treffen.

Dit specialisme helpt u bij
Spoed
Heeft u met spoed medisch advies nodig? Neem – indien mogelijk -eerst contact op met uw huisarts. Uw huisarts verwijst u door naar één van de spoedposten van het Spaarne Gasthuis. Een spoedpost biedt op één plek acute huisartsenzorg en acute ziekenhuiszorg.
Naar de spoedeisende hulp
U gaat naar de spoedpost bij acute klachten die uw huisarts niet (direct) kan behandelen. De spoedpost in Haarlem Zuid en Hoofddorp is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De spoedpost in Haarlem Noord is elke dag geopend tussen 08.00 – 23.00 uur.
Huisartsenpost
Is uw huisarts of de vervanger van uw huisarts niet bereikbaar? Dan kunt u terecht bij één van de huisartsenposten. Twijfelt u over de urgentie? Kijk dan op moetiknaardedokter.nl
De huisartsenpost is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 17:00 uur tot 8:00 uur. In het weekend en op feestdagen is de post 24 uur per dag bereikbaar.
Huisartsenpost regio Haarlem, Velsen en Zuid-Kennemerland: (023) 224 2526
Huisartsenpost Haarlemmermeer: (023) 201 0333
Kom niet meteen zelf naar de spoedpost, maar bel altijd eerst. De assistent aan de telefoon bespreekt uw situatie met u en vertelt wat u het beste kunt doen.
Wat neemt u mee?
Neem altijd de volgende zaken mee:
- een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
- verzekeringspas van uw zorgverzekeraar
Vrienden of familie mee?
Tijdens de behandeling kunt u een of twee familieleden of vrienden meenemen naar de behandelkamer, in overleg met de verpleegkundige. Overige familieleden kunnen wachten in de wachtkamer. Zo nodig kunnen zij elkaar aflossen.
Wachttijd
Bij binnenkomst kijkt een verpleegkundige meteen hoe ernstig de klachten zijn. Acute gevallen krijgen voorrang boven minder acute gevallen. Dit betekent dat u soms moet wachten.
Gipspolikliniek
Gips stilt de pijn, stabiliseert en biedt rust. Botbreuken herstellen sneller met gips. In het Spaarne Gasthuis werken gipsverbandmeesters. Kijk voor meer informatie op de pagina gipspolikliniek.
Ons team van specialisten
Misschien krijgt u tijdens uw bezoek met arts-assistenten in opleiding te maken. Dit zijn afgestudeerde artsen die zich specialiseren in Spoedeisende Geneeskunde of Huisartsgeneeskunde en onder supervisie werken van de SEH-arts of een andere specialist.
Patiëntenfolders
Meer weten over uw aandoening, behandeling of onderzoek? U kunt voor meer folders ook kijken op www.sehzorg.nl
Locaties van deze afdeling
Haarlem Zuid
Hoofddorp
Polikliniek
- (023) 224 6880
- Etage 1, volg F1
Haarlem Noord