Sluiten
Thuis in
uw dossier

Spoedeisende Hulp (SEH)

Heeft u dringend medisch advies nodig? Bel uw huisarts. Bij spoed na 17.00 uur en in het weekend bel de spoed-/huisartsenpost:    
Kom niet meteen zelf naar de spoedpost, maar bel altijd eerst. De assistent aan de telefoon bespreekt uw situatie met u en vertelt wat u het beste kunt doen. Is er direct levensgevaar? Bel 112.
"Wij halen voor u het beste uit de zorg"

Maarten Frederik Kok

SEH-arts Vind uw arts >

Heeft u met spoed medisch advies nodig? Neem – indien mogelijk -eerst contact op met uw huisarts. Uw huisarts verwijst u door naar één van de spoedposten van het Spaarne Gasthuis. Een spoedpost biedt op één plek  acute huisartsenzorg en acute ziekenhuiszorg.

Huisartsenpost

Is uw huisarts of de vervanger van uw huisarts niet bereikbaar? Dan kunt u terecht bij één van de huisartsenposten.

De huisartsenpost is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 17:00 uur tot 8:00 uur. In het weekend en op feestdagen is de post 24 uur per dag bereikbaar.

Kom niet meteen zelf naar de spoedpost, maar bel altijd eerst. De assistent aan de telefoon bespreekt uw situatie met u en vertelt wat u het beste kunt doen.

Naar de spoedeisende hulp

U gaat naar de spoedpost bij acute klachten die uw huisarts niet (direct) kan behandelen. De spoedpost in Haarlem Zuid en Hoofddorp is 24 uur per dag en 7 dagen per week open. De spoedpost in Haarlem Noord is elke dag geopend tussen 08.00 – 23.00 uur.

Wat neemt u mee?

Neem altijd de volgende zaken mee:

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
  • Verzekeringspas van uw zorgverzekeraar

Voorrang of wachten

Bij binnenkomst kijkt een verpleegkundige meteen hoe ernstig de klachten zijn. Acute gevallen krijgen voorrang boven minder acute gevallen. Dit betekent dat u soms moet wachten.

Erkend voor de opleiding Spoedeisende Geneeskunde

Misschien krijgt u tijdens uw bezoek met arts-assistenten in opleiding te maken. Dit zijn afgestudeerde artsen die zich specialiseren in Spoedeisende Geneeskunde of Huisartsgeneeskunde en onder supervisie werken van de SEH-arts of een andere specialist.