Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis
verzorgingsgebied, Spaarne Gasthuis

Optimale zorg

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis. Wij willen u de best mogelijke behandeling geven. Wij verbeteren voortdurende de kwaliteit van zorg. Dat ziet u bijvoorbeeld aan de verschillende keurmerken die uitgereikt zijn aan het Spaarne Gasthuis.

Topklinisch ziekenhuis

Het Spaarne Gasthuis maakt deel uit van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). Samen met 25 andere ziekenhuizen in Nederland onderscheiden we ons door intensief te werken aan drie belangrijke pijlers:

  • Opleiding en onderwijs voor alle werknemers. ‘Leren en werken’ is tegelijkertijd een van de kerntaken is van de Spaarne Gasthuis Academie. De Spaarne Gasthuis Academie zorgt voor een goed opleidingsklimaat waarin de verpleegkundige, co-assistent of arts alles leert om een top verpleegkundige of top arts te worden.
  • Wetenschappelijk onderzoek om binnen het Spaarne Gasthuis zorg te vernieuwen en te verbeteren.
  • Het leveren van topklinische zorg aan patiënten. Topklinische zorg is de unieke, patiëntgerichte zorg op hoog niveau door gedreven professionals. Deze zorg, geleverd aan patiënten, is dichtbij maar ook verder weg. Zoals bij één van onze partners als dit beter is voor de patiënt.

Bovenstaande pijlers zijn zichtbaar binnen het gehele Spaarne Gasthuis.

Locaties Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een modern ziekenhuis met locaties in Hoofddorp en Haarlem. In deze gebouwen vindt u vrijwel alle medisch specialismen.

Daarnaast heeft het ziekenhuis poliklinieken in Hillegom, Haarlem Noord en Nieuw-Vennep.