Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Over het Spaarne Gasthuis

U legt het belangrijkste wat u heeft in onze handen: uw gezondheid. Samen met u werken wij aan dit kostbare bezit zodat u weer verder kunt. Het Spaarne Gasthuis staat voor: kwalitatief hoogwaardige zorg dichtbij.

Spaarne Ziekenhuis + Kennemer Gasthuis = Spaarne Gasthuis

Het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis fuseerden en zijn sinds 22 maart 2015 het Spaarne Gasthuis.

Het doel: de beste zorg bieden in uw regio. De fusie maakt verdere specialisatie mogelijk. Het Spaarne Gasthuis is bijvoorbeeld gespecialiseerd in de zorg aan patiënten met kanker. 

Optimale zorg

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis. Wij willen u de best mogelijke behandeling geven. Wij verbeteren voortdurende de kwaliteit van zorg. Dat ziet u bijvoorbeeld aan de verschillende keurmerken die uitgereikt zijn aan het Spaarne Gasthuis.

Topklinisch ziekenhuis

Het Spaarne Gasthuis maakt deel uit van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). Samen met 25 andere ziekenhuizen in Nederland onderscheiden we ons door intensief te werken aan drie belangrijke pijlers:

  • Opleiding en onderwijs voor alle werknemers. ‘Leren en werken’ is tegelijkertijd een van de kerntaken is van de Spaarne Academie. De Spaarne Academie zorgt voor een goed opleidingsklimaat waarin de verpleegkundige, co-assistent of arts alles leert om een top verpleegkundige of top arts te worden.
  • Wetenschappelijk onderzoek om binnen het Spaarne Gasthuis zorg te vernieuwen en te verbeteren.
  • Het leveren van topklinische zorg aan patiënten. Topklinische zorg is de unieke, patiëntgerichte zorg op hoog niveau door gedreven professionals. Deze zorg geleverd aan patiënten dichtbij maar ook verder weg, bij onze partners, als dit beter is.

Bovenstaande pijlers zijn zichtbaar binnen het gehele Spaarne Gasthuis.

Locaties Spaarne Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis is een modern ziekenhuis met locaties in Hoofddorp en Haarlem. In deze gebouwen vindt u vrijwel alle medisch specialismen.

Daarnaast heeft het ziekenhuis poliklinieken in Hillegom, Haarlem Noord en Nieuw-Vennep.