Sluiten
Thuis in
uw dossier

Verwijzen via ZorgDomein

Direct vanuit uw Huisartsen Informatie Systeem (HIS) digitaal verwijzen en diagnostiek aanvragen, dat kan met ZorgDomein

Digitaal verwijzen heeft veel voordelen voor ziekenhuizen, huisartsen en patiënten. Geen formulieren meer die zoek kunnen raken of laboratoriumaanvragen die door de patiënt aangepast kunnen worden. Daarnaast duidelijke wachttijdindicaties en een goede digitale overdracht naar de juiste specialist. Ook ontvangen de patiënten specifieke instructies over de voorbereiding voor de afspraak of het onderzoek.

Nog niet aangesloten op ZorgDomein?

Als uw praktijk nog niet is aangesloten op ZorgDomein, dan kunt u zich aanmelden via de website van Connect4Care, of via info@connect4care.nl. Voor technische ondersteuning bij het gebruik van ZorgDomein kunt u contact opnemen met Servicedesk ZorgDomein: servicedesk@zorgdomein.nl of 020 – 471 52 82. Voor informatie over het zorgaanbod van het Spaarne Gasthuis kunt u contact opnemen met Bart Saher, b.saher@spaarnegasthuis.nl.

Teleconsultatie – uitleg

Telenefrologie, hoe en wanneer gebruiken

De aanvraag van dit teleconsult verloopt via ZorgDomein waarbij automatisch de relevante labwaarden en data uit uw HIS meegestuurd worden. Binnen 48 uur krijgt u advies van de nefroloog via ZorgDomein en via Edifact zodat de informatie direct weer in uw HIS staat.

Voor welke patiënten is telenefrologie geschikt
U zult telenefrologie vooral gebruiken voor patiënten die nog niet bekend zijn bij ons. Bijvoorbeeld bij medicatie-advies, wanneer wel/niet verwijzen bij albuminurie of wat te doen ten aanzien van de calcium/fosfaathuishouding. Uw patiënt hoeft in de meeste gevallen niet naar het ziekenhuis te komen, maar blijft bij u onder behandeling. Wel komt het consult ten laste van het eigen risico van de patiënt. De patiënt krijgt een rekening van ongeveer €100.

Werkwijze telenefrologie in ZorgDomein
U start vanuit uw HIS een teleconsult in ZorgDomein. Via Teleconsultatie in het zorgvraagmenu komt u in het telenefrologie consultatieformulier. De patiëntgegevens worden automatisch in het formulier ingevuld. Eventueel voegt u aanvullende data toe en stuurt u het formulier naar de nefroloog. De betreffende nefroloog ontvangt een notificatie per e-mail en eventueel per sms en antwoordt binnen 48 uur met een behandeladvies. Wanneer de nefroloog het teleconsult beantwoord heeft, kunt u een notificatie ontvangen per e-mail en/of sms. Als u deze notificaties wilt ontvangen, kunt u dit instellen in uw Profiel in ZorgDomein. U kunt het antwoord van de nefroloog inzien in ZorgDomein in uw regieoverzicht. Ook wordt het als een Edifactbericht naar uw HIS verstuurd. Een uitgebreide uitleg van het teleconsult vindt u op de website van het Spaarne Gasthuis.

Overleggen over een bekende patiënt of bij spoed?
Dan is telenefrologie niet geschikt. Neem liever telefonisch contact op, met de behandelend nefroloog van uw patiënt of met de dienstdoende nefroloog .

Handleiding Telenefrologie